За „възможностите да обичаме”

March 25, 2024
Почитането на живота, истината за нашето начало,  независимо дали я знаем или не, ни дава място на стабилност и покой в живота и на планетата.
Франческа Мейсън Боринг

Един много различен подход на фасилитиране през историите и ритуалите вплетени в констелационната работа, който лично за мен разриши многократно гледната ми точка и разбирането ми за обхвата на констелациите и лечебната работа като цяло.

Франческа ни разказа как се подготвя за група, как моли предците на мястотото и на хората, които ще присъстват за разрешение за констелационната работа. И ако го получи моли ги да съпровождат и наблюдават работата й, и ако тя не е добра (или не е времето тогава) смирено ги моли да отворят друга врата…

Разказа ни как в церемониите каним също и предците, които могат да помогнат. Това не изключва тези, за които е трудно, а включва й тези, които могат да подкрепят търсещия, тези, които са устойчиви. Онези, които са имали щастлива съдба, онези, които знаят какво е любов, онези, които имат сила, онези, които се осмеляват да дадат разрешение за любовта.

Научи ни да уважаваме и да се грижим за физическите си тела по време на работата, защото тялото е това, което присъства тук и сега и „държи” цялото ни същество. Освен да пием много вода и винаги да сме в диалог с нея, защото тя е древна и жива.

Затова, че не е нужно един представител да е в агония 30-40 мин, а да му напомним да се погрижи за себе си и да се разграничи от този, който представлява след като е споделил важната информация от ролята. Също, че е добре да излизаме от роля с молитва към този, който сме представлявали: „За момент ти не си бил/а сам/а.”

На уважение и смирение към търсещия помощ, на доверие в капацитета му, и разбиране, че когато душата му е готова да се лекува, това ще се случи със или без нас (фасилитаторите на семейни констелации).

Показа ни много красив аспект и приложение на работата в ритуали/казуси за менопаузата, даряване на яйцеклетки, красиви констелации за психично болни, за умиращи и много други.

Показа ни изкуството да учиш другите, запазвайки достойнството и самоуважението им.

Как в кръга на констелациите всеки е учител и лечител….

Макар посещението й да бе отдавна (2018г.) още пазя в себе си усещането да съм в нейното поле на красота, благост и респект.

Благодаря!

Бъдете благословени,
Веселина


© Текстът е авторски. Всички права принадлежат на Веселина Калчева. Ако желаете да използвате част от текста или целия текст, моля упоменете автора и сложете линк към оригиналната публикация.

Свързани статии