Поле на знанието в „Семейните констелации”

February 13, 2024

Философията е нещо добро, но всички искаме здраве, добри отношения, любовта на мама и татко, да срещнем добър мъж или жена, да родим деца, да     имаме пари, къща и да реализираме себе си в света.

Как полето се „съотнася” към всичко това? Отговорът е – неутрално. Неутралното е  неутрално, не е нито „за”, нито „против”. То изобщо не „вижда“ тази част от света. Както котките не знаят за банковата система, например. Полето не знае за човешките нужди.

То вижда само нашето енергийно състояние, а по какъв начин го постигаме, няма значение.

Това е чудесна новина за постигналите. Искате ли милиард? Полето не го интересува дали ще живеете в бедност или ще харчите милиарди. Вие обръщате енергията на полето.

Условията, благоприятни за полето, могат да бъдат описани с думи като съгласие, внимателност, мирен ум, жизненост, интерес, уважение.

Да забелязвате всичко, да давате място на всичко, да изследвате всичко, да проявявате интерес.

Между другото, това изобщо не е екзалтацията „о, този велик свят на любовта, обичам всички и всичко“, която толкова често се демонстрира от хора, измъчвани от духовност. Опитайте се да симпатизирате поне на свекърва си, не на всички. Работи ли със свекървата? Съседът, който трови котки. Работи ли с вашия съсед? Чуйте речта на Путин.

Обърнете внимание, че къщата, парите, съпругът и бебето – всички тези желания енергийно предполагат хармония и мир, но всъщност ние не постигаме това.

Вечна липса на пари, изтощителни ремонти, кисел безинтересен съпруг, крещящи досадни деца и т.н.

Възможно е да се каже, че полето е много ЗА вашия мир в къщата със съпруга и децата ви, но много ПРОТИВ вашите скандали и мъчения там. Когато искате да излезете от това, полето е на ваша страна.

Когато сме в добри състояния сме в съгласие с полето (а формата му в пари и къщи не е важна), в лошо състояние му противоречим (и формата също не е важна).

Има добра притча за това.

– Господи, вярно ли е, че сексът без любов е грях?
– Дадох ти този секс. Всичко без любов е грях.

Може би в Библията ”прелюбодеяние ” означава точно това.

Елена Веселаго


© Текстът е авторски. Всички права принадлежат на Веселина Калчева. Ако желаете да използвате част от текста или целия текст, моля упоменете автора и сложете линк към оригиналната публикация.

Свързани статии